Coronavirusul ar putea evolua în ceva mai rău spun oamenii de știință

  • gripa sezonală a omorât mai mulți oameni decât Coronavirusul, dar nu asta îngrijorează autoritățile sanitare – spune Ian Lipkin – expert în boli infecțioase
  • este un nou virus despre care nu știm prea multe: suntem deci îngrijorați să nu evolueze în ceva mai rău – a spus Lipkin
Ian Lipkin
Ian Lipkin – profesor la Columbia Mailman School of Public Health

W. Ian Lipkin este un profesor de epidemiologie, neurologie și patologie și biologie celulară. Într-un interviu acordat CNBC ieri 10 februarie 2020, Lipkin a declarat că probabil rata mortalității este mai scăzută decât cea actuală. Pe de altă parte, faptul că este un virus nou, poate pune probleme în cazul evoluției acestuia.

Întrebat de ce exsită o carantină atât de agresivă în China, Lipkin îi apără pe chinezi explicând că menținerea sub control a acestui virus este singura cale de acțiune pe care o avem deocamdată, în lipsa unui tratament. În plus, nici măcar testele nu sunt prea precise.

Cu privire la lipsa de transparență a chinezilor profesorul Lipkin trage semnalul că este posibil mai degrabă ca să nu fie vorba de lipsă de transparență cât de ignorarea gravității situației.

Interviul poate fi urmărit aici.

Informatii la zi despre Coronavirusul nCoV-2019 puteti gasi pe pagina de Facebook Coronavirus Romania

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *