Coronavirus – Noutățile zilei – 23 Februarie 2020

Cifrele din China arata optimist, in sensul ca trendul este constant, semn ca carantina functioneaza. Bine ar fi ca cifrele sa fie reale …

Sursa: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Majoritatea pasagerilor din Diamond Princess au ajuns deja acasa si vor raspandi virusul in intreaga lume (SUA, Canada, etc). Cei care raman, sa speram ca japonezii s-au trezit si ii trateaza corespunzator.

Koreea de Sud continua sa atraga atentia prin rata exponentiala de crestere a cazurilor. Iata cum arata evolutia …

Sursa imagine: https://www.zerohedge.com/geopolitical/cases-covid-19-south-korea-double-overnight-alarming-prison-outbreak-reported-china

Italia a fost deja Breaking News-ul zilei si nu insistam prea mult.In loc sa se pregateasca pentru turisti, Italia se pregateste pentru carantina totala si tratarea miilor de pacienti care vor urma … Din multimea stirilor si reportajelor nu reiese nicaieri: cum de s-a ajuns aici? De la 2-3 cazuri, peste noapte vedem Italia ca interzice intalnirile publice, inchide scoli si baruri etc. Cum s-a intamplat asta? Au venit turisti chinezi? Exista un superspreder? Ce explicatii sunt? Pentru ca daca nu sunt explicatii, ce s-a intamplat in Italia se poate intampla oricand oriunde in lume.

De altfel, cu siguranta sunt state care stau mai rau ca Italia, dar lipsa capacitatilor de testare sau sistemul politic dictatorial ascund deocamdata realitatile. Pakistan ar fi un stat care inca are zboruri zilnice catre China si care are probabil multi muncitori in China. Cu toate acestea, nu avem inca niciun caz din Pakistan. Toata Africa, de asemenea pe cifrele oficiale sta prea bine. Cert este ca cifrele sunt doar o fada imagine a realitatii, in subteran virusul se afla probabil deja in intreaga lume, intr-un numar semnificativ.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *